Imatge Corporativa FOEG Escola d’Estiu Jordi Comas

Creant un disseny amb homenatge. L’Escola de Negocis FOEG, la Patronal de Girona, ens ha demanat dissenyar la imatge per la 2a Escola d’Estiu que es celebra a Palafrugell, amb la presència de diversos conferenciants de rellevància. El fet que aquesta trobada porti el nom de Jordi Comas no és casual, té un motiu de molt valor, i per això hem decidit incorporar-ho en forma de petit homenatge al disseny.

Cercant el concepte El barret de palla no només fa estiu

El primer de tot és posar-nos en antecedents: Jordi Comas fou el president de la FOEG  (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona) des del 2009 fins al novembre del 2012, quan fou assassinat en un assalt al seu domicili de Platja d’Aro. ( Notícia El Punt Avui)

En el seu honor, la segona edició de l’Escola d’Estiu duu el seu nom. Fixant-nos en fotografies seves, com la de l’enllaç de la notícia superior, un dels seus trets característics és el barret de palla que acostuma a portar. És la icona que busquem per recordar la seva persona, a més d’aportar la sensació d’estiu que estem cercant per la imatge gràfica general. Amb aquesta idea i esperant a aprofitar un dia de sol i amb un cel interessant (blau però amb núvols de cotó), muntem un petit stage fotogràfic a l’exterior de l’Estudi.

Els dos elements bàsics que volem transmetre amb la fotografia final són:

  • Negocis i emprenedoria.
    Representat per l’ordinador portàtil obert, al centre de la composició.
  • Estiu
    Gràcies al cel blau amb núvols ocupant gran part del marc, la gespa verda intensa a la part inferior, i el barret de palla, en record a Jordi Comas.

Acabada la sessió fotogràfica i retocades totes les imatges, tenim un catàleg de 46 fotografies de les que escollim cinc possibles candidates per formar part del fons del cartell, amb una composició molt definida ocupant el terç inferior.

Sessió Fotogràfica

 

  Dades EXIF Fotografia Final
Canon EOS 5D
Canon 24-105mm f4 L IS USM
Distància focal 45 mm
Obertura f/8.0
Velocitat 1/125 s
ISO 100
Llum natural, sense flash
Reflectant platejat

Disseny Portant la idea al paper

L’encàrrec consisteix en el disseny de diversos materials corporatius per l’Escola d’Estiu: Principalment un cartell promocional mida A3, i el programa que s’entrega a tots els participants, a més d’altres materials complementaris (anuncis pel diaris o banners web).

Decidim començar pel cartell, que serà la base gràfica pel disseny del programa i resta de material. Volem mostrar la fotografia al complet, ocupant tot l’espai disponible i sobreposant la informació necessària. Amb això en ment, tota la sessió fotogràfica s’ha realitzat en format vertical i deixant molt aire lliure en totes les composicions.

A partir d’aquí comença tot el procés de disseny, i anem madurant la proposta fins obtenir el disseny final del cartell. A més de les modificacions del disseny, cal tenir en compte també els canvis en els continguts, ja que la programació no es dóna per tancada i s’ha d’actualitzar sovint. Un cop tenim el disseny final del cartell, revisat i donat per bo, ja podem començar amb el programa i altres materials gràfics relacionats.

Evolució del Disseny del Cartell mida A3

Evolució del disseny del cartell mida A3

Primera versió   |   Segona versió

 

La sessió fotogràfica a exteriors i el desenvolupament els podeu veure en el vídeo superior i els dissenys finals del cartell i del Programa són els que teniu a continuació. També s’han realitzat dos anuncis de diferents mides per publicar al diari La Vanguardia, imatges complementàries per utilitzar en el desenvolupament de les conferències, fons de projectors i banners per la web de la FOEG.

Aquest petit homenatge no ha passat desapercebut entre la gent que coneixia a Jordi Comas, i és un exemple més de com transmetre un missatge de forma creativa, donant un valor afegit al disseny final.

 

Disseny Final

 

LEAVE A REPLY

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *