BlogFGH-Freedom-of-Panorama-La-Copa-muntatge-Barraques-migdia-oct-2014-4.jpg

Freedom of Panorama

El sentit comú s’ha imposat i la nova llei que s’estava tramitant en el Parlament de la UE per limitar la llibertat de panorama ha estat rebutjada.

Una sort, tenint en compte que hauríem d’haver fet això que veieu a la imatge amb totes i cadascuna de les fotografies on aparegui un edifici característic. Com a curiositat, continuem sense poder publicar imatges nocturnes de la Torre Eiffel, ja que la il·luminació instal·lada si que té drets d’autor. Exagerat? Si.

La llibertat de panorama és una disposició en les lleis de propietat intel·lectual de diversos estats que permet fer fotografies, gravacions en vídeo o crear altres imatges (com pintures) d’edificis, escultures i altres manifestacions artístiques que estan localitzades permanentment en un espai públic, sense infringir cap llei de drets d’autor d’aquestes obres. La llibertat de panorama limita el dret dels propietaris de les obres d’emprendre accions legals per una violació de drets contra el fotògraf o qualsevol persona que en distribueixi una imatge. És una excepció a la regla general que el propietari té el dret exclusiu d’autoritzar la creació i distribució d’obres derivades.

Enllaços relacionats: Petició Change.org | PetaPixel | Julia Reda

LEAVE A REPLY

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *